..............Explicaré un exemple que explicava Lanza del Vasto. Al Sudan africà, que era el lloc on els portuguesos primer i els espanyols després agafaven esclaus, hi havia una tribu que es deia dels felates. Quan hi passaven els portuguesos pel Sudan recollien els esclaus, se’ls enduien caminant fins al mar, travessant tot el Sàhara i els portaven a Amèrica, amuntegats a les bodegues dels seus vaixells. Doncs bé, en arribar a aquesta tribu i capturar els homes, aquests es deixaven caure a terra i els havien d’arrossegar. No menjaven, ni bevien, ni parlaven, se’ls hi morien pel camí i no sabien què fer amb ells. Els portuguesos s’avisaren entre ells dels problemes que hi tenien, i decidiren saltar-se aquella tribu ja que no els era gens rendible. Amb el sacrifici d’uns quants se salvaren moltes vides. Si cada un, solidàriament, intentava protegir la seva tribu, amb tres o quatre n’hi havia prou. És la no cooperació portada a l’extrem. També explicava Lanza del Vasto que les orenetes no poden viure en gàbies perquè ni canten ni mengen. Es moren. -FILOSOFIA I PRÀCTICA DE LA NO VIOLÈNCIA- (Xirinacs) --- TOTS HEM DE SER MÀRTIRS

divendres, 3 d’abril del 2009

si tu no hi vas ells tornen...


sempre s'ha dit que no hi ha cap diferencia entre un/a espanyol/a de dretes i un d'esquerres, i ara a euskadi ho han tornat a demostrar, i encara no se com la classe política catalana i espanyola no entén el per que del desencís dels ciutadans i ciutadanes amb la política!

avui eskadi, demà els països catalans!!

ho ens sabem fer dignes del nostres país, defensant els nostres principis, aquí i a reu (Brusel·les Madrid), o acabarem enterrats, deborats, engollits, menyspreats, ... políticament pels i les espanyols i espanyoles!


1 comentari:

Lo Marc ha dit...

Totalment d'acord amb tu David!
Si nosaltres no ens defense, ningú ho farà per nosaltres! però sembla que tant el polítics catalans, com la societat catalana estiguem adormits!, a veure quin serà el dia que ens despertarem, aquell dia espanya si que tremolarà de veritat!

imatge Memòria Esquerra.cat · Logo