..............Explicaré un exemple que explicava Lanza del Vasto. Al Sudan africà, que era el lloc on els portuguesos primer i els espanyols després agafaven esclaus, hi havia una tribu que es deia dels felates. Quan hi passaven els portuguesos pel Sudan recollien els esclaus, se’ls enduien caminant fins al mar, travessant tot el Sàhara i els portaven a Amèrica, amuntegats a les bodegues dels seus vaixells. Doncs bé, en arribar a aquesta tribu i capturar els homes, aquests es deixaven caure a terra i els havien d’arrossegar. No menjaven, ni bevien, ni parlaven, se’ls hi morien pel camí i no sabien què fer amb ells. Els portuguesos s’avisaren entre ells dels problemes que hi tenien, i decidiren saltar-se aquella tribu ja que no els era gens rendible. Amb el sacrifici d’uns quants se salvaren moltes vides. Si cada un, solidàriament, intentava protegir la seva tribu, amb tres o quatre n’hi havia prou. És la no cooperació portada a l’extrem. També explicava Lanza del Vasto que les orenetes no poden viure en gàbies perquè ni canten ni mengen. Es moren. -FILOSOFIA I PRÀCTICA DE LA NO VIOLÈNCIA- (Xirinacs) --- TOTS HEM DE SER MÀRTIRS

dimarts, 20 de març del 2007

JERC - PLA D'URGELL, en marxa,,,,


Doncs si, ja estan en marxa les JERC PLA D'URGELL i simplement us vull transcriure la nota de premsa que es va passar als diferents medis de premsa escrita per tal de difondre la noticia.

Les JERC creen la Federació Comarcal del Pla d’Urgell i inicien una campanya de proximitat amb el jovent

El portaveu de l’organització al Pla serà en David Folguera, militant de Bell-lloc Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya, les JERC, s’han implantat oficialment al Pla d’Urgell amb la creació de la Federació Comarcal, cosa que suposa un arrelament més proper al territori.
Al mateix temps, la primera campanya a nivell comarcal que s’ha engegat aquesta mateixa setmana va encaminada a donar a conèixer l’organització entre el jovent per tal de mobilitzar-lo i fer del Pla d’Urgell una comarca més activa i més viva. En aquest sentit, el nou portaveu, David Folguera Casas, escollit per unanimitat entre els militants de la comarca, ha explicat que l’objectiu de l’organització és “crear un teixit juvenil implicat en la comarca i amb ganes de treballar per millorar les condicions socials dels joves, i de tothom en general”. “Sens dubte, les problemàtiques dels joves del Pla d’Urgell són diferents a les dels joves de l’àrea metropolitana, i per això cal incidir des del territori mateix”, afegeix el portaveu, el qual també explica que “cal acabar d’una vegada per totes amb la criminalització que pateix el col·lectiu juvenil i demostrar que els i les joves som capaços de treballar per fer realitat les aspiracions d’uns Països Catalans lliures i justos”. Per crèixer i poder arribar a tothom les JERC–Pla d'Urgell estant duent a terme una campanya a través de cartells i díptics, amb el lema “Suma’t a la Revolta. El jovent del Pla d’Urgell plantem cara”. Aquesta campanya més endavant es completarà amb xerrades i conferències obertes a tota la població.

Les JERC són una organització de joves de l’esquerra independentista, implantats de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, que porta a terme mobilitzacions, activitats, propostes i campanyes per millorar les condicions socials del jovent i avançar en l’alliberament nacional i social dels Països Catalans.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats i sort!
Espero que sigui el principi d'una bona feina! I que el jovent de la comarca es mobilitzi i es posi en marxa per millor el Pla, i així començar a millorar el País!

Anònim ha dit...

ànims amb el projecte david i la resta!

Moisès Rial Medina ha dit...

David, t´he adherit a la XARXA REPUBLICANA: http://xarxarepublicana.blogspot.com
Agrairia que també hi enllacessis al teu bloc.

Salut i llibertats.

Moisès Rial
http://llibertats.blogspot.com
www.llibertats.cat

imatge Memòria Esquerra.cat · Logo