..............Explicaré un exemple que explicava Lanza del Vasto. Al Sudan africà, que era el lloc on els portuguesos primer i els espanyols després agafaven esclaus, hi havia una tribu que es deia dels felates. Quan hi passaven els portuguesos pel Sudan recollien els esclaus, se’ls enduien caminant fins al mar, travessant tot el Sàhara i els portaven a Amèrica, amuntegats a les bodegues dels seus vaixells. Doncs bé, en arribar a aquesta tribu i capturar els homes, aquests es deixaven caure a terra i els havien d’arrossegar. No menjaven, ni bevien, ni parlaven, se’ls hi morien pel camí i no sabien què fer amb ells. Els portuguesos s’avisaren entre ells dels problemes que hi tenien, i decidiren saltar-se aquella tribu ja que no els era gens rendible. Amb el sacrifici d’uns quants se salvaren moltes vides. Si cada un, solidàriament, intentava protegir la seva tribu, amb tres o quatre n’hi havia prou. És la no cooperació portada a l’extrem. També explicava Lanza del Vasto que les orenetes no poden viure en gàbies perquè ni canten ni mengen. Es moren. -FILOSOFIA I PRÀCTICA DE LA NO VIOLÈNCIA- (Xirinacs) --- TOTS HEM DE SER MÀRTIRS

diumenge, 14 de novembre del 2010

responent les afirmacions dels altres!!

en resposta a l'escrit que en Miquel Andreu ha fet al seu bloc personal D\'esquitllèbit del diari electrònic "som garrigues", del qual us deixo l'enllaç per a que pugueu llegir-lo:"independentisme transversal?"

Resposta:

trobo tant desorbitada la teua afirmació:

“no ens enganyem, quan una organització política afirma que és “transversal” és que és de dretes”

que fins i tot jo m’atreveixo a dir:

“que tot aquell que prioritza l’eix social al nacional, no és independentista”

a reagrupament hem fet mes coses que espolsar els complexes de la gent… no hi ha més cec que aquell que no i vol veure, diuen pel carrer!

I també t’ha de quedar clar, molt clar, que reagrupament no és un partit polític, i per tant pot com tu dius pot definir-se com a transversal, i que aquest sigui ple de gent que ve de la dreta, de l’esquerra o de casa…

Reagrupament és l’ASSOCIACIÓ que neix com a resposta a la necessitat que es posin la independència i la regeneració democràtica com a elements prioritaris a la política catalana. Reagrupament és un gran grup de persones disposades a treballar aferrissadament, deixant temps i recursos propis per aconseguir la llibertat del nostre poble, deixant de banda les ideologies de dreta i esquerra per PRIORITZAR la llibertat.


RECORDA, QUE NO HI SOM PER GANES, I SOM PER UNA NECESSITAT NACIONAL.TINGUES PRESENT QUE JO ESTARIA MOLT BÉ TREBALLANT CADA DIA AL TALLER FENT DE FERRER I A LES NITS ANANT AL BAR, I EN JAUME FERNÀNDEZ FENT DE PROFESSOR I A LES TARDES ESTAR AMB LA SEUA FAMÍLIA, O AL BAR O L'AJUNTAMENT, I AIXÍ AMB ELS MÉS DE 4.000 ASSOCIATS, QUE ESTEM DONANT I HEM DONAT I CONTINUAREM DONANT PART DEL NOSTRE TEMPS, I DELS NOSTRES INGRESSOS A UNA ASSOCIACIÓ INDEPENDENTISTA QUE DECIDEIX FER UN PAS ENDAVANT I PRESENTAR-SE A UNES ELECCIONS, AMB UN PROGRAMA ELECTORAL QUE HAN ELABORAT MÉS DE 680 PERSONES, I QUE MARQUEN MOLT CLARAMENT QUIN ES L'OBJECTIU DE L'ASSOCIACIÓ I QUIN CAMÍ HEM D'ANAR TRAÇANT PER ARRIBAR A ITACA. I NO TOTS PODRÀN DIR EL DIA 29 QUE NO DEUEN RES A NINGÚ, NOSALTRES O PODREM DIR, PER L'ESFORÇ DE LES ASSOCIADES, TANT EN RECURSOS HUMANS COM ENECONÒMICS.

i et remeto l’escrit de “patriotisme i dignitat” que va escriu en Joan Carretero a l’abril del 2009, i llegeix-te’l les voltes que siguin necessàries perquè entenguis moltes coses que encara no has entès.

“PATRIOTISME I DIGNITAT”

A mitjan mes de març, el govern espanyol acordava amb l’andalús liquidar el conegut com a deute històric –un concepte esotèric que els dos governs van acordar que pujava a més de 1.200 milions d’euros– de l’Estat amb Andalusia, tot complint escrupolosament el termini que fixa l’Estatut andalús. Es veu que de terminis n’hi ha que sí que són d’obligat compliment!

Des d’aleshores, en qüestió de setmanes, el govern de l’Estat ha decidit avalar amb 9.000 milions d’euros una caixa d’estalvis en situació compromesa, presidida per un veterà dirigent regional del PSOE i, en funció dels acords de la cimera del G-20, augmentar l’aportació espanyola a l’FMI en 4.000 milions. Queda clar que la crisi només serveix d’excusa per no millorar el finançament de Catalunya…

Mentrestant, l’executiu espanyol posava damunt la taula de Catalunya una quantitat de diners que no suposaria cap augment de recursos real, sinó que, segons dades del departament d’Economia i Finances, cobriria poc més de la tercera part de la disminució d’ingressos que la Generalitat va patir l’any 2008 a causa de la crisi. Una burla, en poques paraules.
Per un altre costat, quan fa prop de tres anys de l’aprovació de l’Estatut, no s’han traspassat ni les Rodalies de Renfe, ni l’aeroport del Prat, ni els de Reus i Girona, ni tan sols serveis que el Tribunal Constitucional fa anys que va decidir que són competència de Catalunya, com les beques universitàries.

A les portes –se suposa, perquè ja fa mesos que esperem– del desenllaç de la negociació del nou sistema de finançament i de la sentència del TC sobre l’Estatut, tots dos carregats de mals presagis, la situació política a Catalunya és desoladora. Hi ha un abisme entre la classe política i la ciutadania, com reflecteixen les enquestes oficials quan avaluen la satisfacció política dels ciutadans i demostren els altíssims índexs d’abstenció.

El catalanisme, davant el poc entusiasme que desperta en els seus rengles l’actuació dels partits que haurien d’ocupar aquest espai, tendeix a organitzar-se’n al marge, mitjançant plataformes i entitats que aprofiten les facilitats que, per a la difusió dels seus missatges, ofereixen les noves tecnologies de la comunicació. L’èxit de la manifestació independentista de Brussel·les del 7 de març és una demostració de la capacitat de mobilització d’aquest nou sobiranisme transversal. Ara bé, tot i valorant de manera molt favorable la tasca patriòtica d’aquestes entitats, CAL QUE ELS SEUS OBJECTIUS SIGUIN INEQUÍVOCAMENT ASSUMITS PELS PARTITS.

L’Estatut amputat a Madrid no ens ha aportat ni reconeixement nacional, ni increment de les competències, ni millor finançament –i això, abans de la previsible nova retallada a mans del TC–. La constatació d’aquest fracàs ens ha de portar a superar, d’una vegada per totes, les estratègies del peix al cove, de la reclamació de la lectura generosa i de la relectura dels textos legals, de l’estació federal cap a la qual transitaríem junts els independentistes catalans i els progressistes espanyols, del patriotisme social i la pluja fina.

Ni Estat plurinacional, ni Espanya plural, ni federalisme asimètric –ni simètric, ni de cap mena–. Amb Espanya no hi ha res a fer. I no podran dir que el catalanisme no ha intentat regenerar Espanya per fer-hi viable l’encaix de Catalunya. Ja fa bastant més d’un segle que ho prova. La nostra supervivència com a nació i el progrés de Catalunya i el benestar dels seus ciutadans només es poden aconseguir amb la independència. Aquesta és una evidència que, segons diversos estudis, cada cop més catalans comparteixen.

El sobiranisme i l’independentisme, i els partits que se’n reclamen, han d’interioritzar un nou paradigma en les seves relacions amb l’Estat. No és missió del catalanisme vetllar per l’estabilitat dels governs espanyols de torn, a canvi de quatre concessions menors. No són els partits catalans els que han de suplicar que el partit del govern de l’Estat els tingui en compte. Són aquests governs, quan estan en minoria, que han de maldar per aconseguir els vots dels partits sobiranistes. I aquests només poden donar-los-els a canvi de millores substancials en l’autogovern i el reconeixement nacional de Catalunya: finançament digne, grans infraestructures, seleccions esportives, participació efectiva en organitzacions internacionals, organització territorial pròpia, restricció del concepte de llei estatal de bases i ampliació del de competència exclusiva de la Generalitat, respecte escrupolós a la utilització del català com a llengua vehicular en tots els àmbits… Sense compromisos en aquesta línia, i d’acord amb la proposta formulada per Heribert Barrera, els parlamentaris catalanistes a les Corts espanyoles no haurien de donar suport a cap iniciativa de cap govern.

Demanar això a qualsevol govern espanyol és demanar molt, ho sé. Però les diverses estratègies basades en el pactisme i la implicació en la governabilitat de l’Estat han portat el nostre país a l’atzucac en què es troba. Catalunya ha d’utilitzar la força política que tingui a Madrid pensant només en els seus interessos nacionals.

Cal que el creixent independentisme sociològic torni a comptar amb un referent electoral clar. Per això penso que a les properes eleccions al Parlament s’hi ha de presentar una candidatura d’ampli espectre que tingui com a eix programàtic central la proclamació unilateral de la independència de Catalunya per una decisió majoritària del Parlament, que posteriorment seria sotmesa al corresponent referèndum de ratificació. Discrepo cordialment dels que defensen que el referèndum s’ha de convocar des de l’actual legalitat vigent, ja que la seva convocatòria dependria de la imprescindible autorització del govern espanyol, que no cal dir que mai no estarà per la feina. La lògica més elemental obligaria que aquesta candidatura la liderés l’únic partit parlamentari que es defineix com a independentista en els seus estatuts i la seva declaració ideològica, però això, no ho ignoro, col·lideix frontalment amb la seva estratègia actual.

Mentre no obtingui la majoria necessària per a governar, l’independentisme parlamentari no hauria de participar ni de donar recolzament actiu a cap govern que no tingués un programa d’augment important de l’autogovern i avenç en el reconeixement nacional de Catalunya, centrat en les qüestions cabdals de país a què abans m’he referit.

L’altre gran eix que hauria de vertebrar l’oferta de l’independentisme és el d’una severíssima exigència ètica en l’activitat política, que és la millor manera de recuperar la confiança dels ciutadans. L’independentisme hauria de ser l’abanderat de l’honestedat, el rigor, l’eficiència i l’austeritat en l’exercici dels càrrecs públics. L’independentisme no ha de participar del monopoli de la política per part de polítics professionals sense cap altra ocupació coneguda, la profusió d’assessors a les institucions, l’opacitat en les contractacions, la inflació d’informes externs d’eficàcia dubtosa, el gust per l’ostentació i el luxe i la col·locació de familiars, amics, coneguts i saludats. Una llei electoral que obligui a una vinculació efectiva entre candidats i electors és, en aquest sentit, una prioritat inajornable.

El programa polític que he intentat esbossar es basa en els dos valors que donen títol a aquest article: patriotisme i dignitat. Patriotisme per posar l’interès nacional de Catalunya per davant de qualsevol altra consideració, de qualsevol altre interès particular, per legítim que pugui ser. Dignitat per no tolerar cap humiliació a la nostra nació, ni que només sigui per honorar els qui ens van precedir en la lluita per la llibertat de la pàtria, fins l’extrem que alguns hi van deixar la vida. Patriotisme i dignitat: Catalunya no mereix menys.

FONT: Diari AVUI. Dissabte, 18 d’abril de 2009 (pàgina 6)


i finalment recomanar-te unes dosis de carreterina.

tot que hauries de consultar amb el doctor, quin és el diagnostic i la dosi.


11 comentaris:

Anònim ha dit...

I'm really inspired together with your writing abilities as neatly as with the structure for your blog. Is that this a paid subject matter or did you modify it your self? Anyway stay up the excellent quality writing, it's rare to
peer a great blog like this one today..
Have a look at my blog ; sell structured settlement payments

Anònim ha dit...

I like the helpful information you provide on your articles.
I'll bookmark your blog and check again right here frequently. I'm
moderately sure I'll learn lots of new stuff proper right here! Best of luck for the following!

Feel free to visit my weblog; depilar la zona de la bikini

Anònim ha dit...

It's difficult to find knowledgeable people on this topic, however, you seem like you know what you're talking
about! Thanks

Have a look at my web blog - http://www.wishlistr.com/profile/stewart126

Anònim ha dit...

Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in
it or something. I think that you can do with a few pics to drive the message home a little bit, but other than
that, this is magnificent blog. A great read. I will certainly be back.


Feel free to visit my web site ... get more

Anònim ha dit...

Nice post. I was checking constantly this blog and I am impressed!
Very useful info particularly the last part :) I care for such info much.
I was looking for this particular information for a very long time.
Thank you and good luck.

Take a look at my site - ethenlee63.onsugar.com

Anònim ha dit...

I was suggested this blog by my cousin. I'm not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty. You are wonderful! Thanks!

my weblog - reference

Anònim ha dit...

Hello There. I found your blog using msn. This is an extremely well
written article. I'll make sure to bookmark it and come back to read more of your useful info. Thanks for the post. I will certainly comeback.

My website ... Full Report

Anònim ha dit...

It’s actually a great and helpful piece of information.
I’m glad that you just shared this helpful info with us.
Please stay us informed like this. Thank you for
sharing.

Here is my website: psn codes generaor

Anònim ha dit...

Nice weblog here! Additionally your web site rather
a lot up fast! What web host are you the use of? Can I get your affiliate
link on your host? I desire my site loaded up as quickly as
yours lol

Feel free to visit my web page :: free Ms points

Anònim ha dit...

Hi mу family member! I wish to ѕay
that this artіclе is аmazing, great written and cοme with
almost all important infos. I woulԁ likе to loοk moге pοsts liκe thiѕ.


Also νіsit my blog post http://claimfreemicrosoftpoints.webs.Com/

Anònim ha dit...

I’ve read a few good stuff here. Certainly worth bookmarking
for revisiting. I surprise how so much attempt you set to make this kind
of wonderful informative web site.

My web-site: apin behind the knee

imatge Memòria Esquerra.cat · Logo