..............Explicaré un exemple que explicava Lanza del Vasto. Al Sudan africà, que era el lloc on els portuguesos primer i els espanyols després agafaven esclaus, hi havia una tribu que es deia dels felates. Quan hi passaven els portuguesos pel Sudan recollien els esclaus, se’ls enduien caminant fins al mar, travessant tot el Sàhara i els portaven a Amèrica, amuntegats a les bodegues dels seus vaixells. Doncs bé, en arribar a aquesta tribu i capturar els homes, aquests es deixaven caure a terra i els havien d’arrossegar. No menjaven, ni bevien, ni parlaven, se’ls hi morien pel camí i no sabien què fer amb ells. Els portuguesos s’avisaren entre ells dels problemes que hi tenien, i decidiren saltar-se aquella tribu ja que no els era gens rendible. Amb el sacrifici d’uns quants se salvaren moltes vides. Si cada un, solidàriament, intentava protegir la seva tribu, amb tres o quatre n’hi havia prou. És la no cooperació portada a l’extrem. També explicava Lanza del Vasto que les orenetes no poden viure en gàbies perquè ni canten ni mengen. Es moren. -FILOSOFIA I PRÀCTICA DE LA NO VIOLÈNCIA- (Xirinacs) --- TOTS HEM DE SER MÀRTIRS

dissabte, 9 de maig de 2009

23 maig...

Per primer cop en aquest blog incloc en els actes de l'agenda mediatica una boda, si, si, una BODA.

I, és que el proper 23 de maig, el nostre estimat Xistosix, un balaguerí de tota la vida, és casa amb tot el poble de borges, exercint així la nacionalitat borgenca. Pel que sembla a Borges ho agafen tot i depèn de com vagi el dia, qui sap si jo també hauré de camuflar el meu passat bell-lloquí i empadronar-me a les borges amb tot un embolcall de boda, com el que es preveu per aquell dia.

La idea naix de mans del mateix xistosix i es promou des de l'associació amb anim de convertir reduïdes vetllades a esdeveniments galàctics, MPG (muntadors de pollastres grossos), que ja porta creades altres jornades freaks per les garrigues, entre elles, pobres besties (associació en defensa de la fauna del terrall), lo partit, sense polero qui desespero, glam rural party,...


La celebració serà per tot lo alt, a les 12 del migdia, al CENTRE CÍVIC de les Borges Blanques tindrà lloc la CERIMÒNIA a càrrec d’il·lustres borgenques i borgencs i contarà amb la participació de autoritats de Borges Blanques i Balaguer.

Tot seguit, en acabar la cerimònia hi haurà una CERCAVILA per indrets representatius del poble i en companyia de grallers, timbalers, un pollastre, una vaca, un ànec, un peix, un pa de ronyó i molts altres personatges representatius de les Borges Blanques.

A partir de les 5 de la tarda, i fins que es faci fosc, a la FONT VELLA, TARDA DE MÚSICA amb servei de barra i amenitzada pels següents grups i artistes convidats:

TSE-TSÉ
NODI
RAFA BOURBON
DJ. JAUME ESCOLÀ
XAVI PLATERIA
REINFALL
THE KILLERS RETRETES
KAOS RURAL

Pel que vulgueu venir al dinar (banquet) que es farà a la Font Vella, recordeu fer un ingrés de 15€ amb el vostre nom al número de compte:
2100 0066 77 0102177608
abans del dia 18 de maig!L'esdeveniment esta obert a tothom així que...
Us hi esperem a tots i a totes!!
S’intueixen llàgrimes i emocions a dojo!

La cosa ja s'ha anat expandint a la premsa, així que us deixo un retall de l'entrevista a en xistosix a com radio i un altre a rac1

mes informació a:

enllaçimatge Memòria Esquerra.cat · Logo