..............Explicaré un exemple que explicava Lanza del Vasto. Al Sudan africà, que era el lloc on els portuguesos primer i els espanyols després agafaven esclaus, hi havia una tribu que es deia dels felates. Quan hi passaven els portuguesos pel Sudan recollien els esclaus, se’ls enduien caminant fins al mar, travessant tot el Sàhara i els portaven a Amèrica, amuntegats a les bodegues dels seus vaixells. Doncs bé, en arribar a aquesta tribu i capturar els homes, aquests es deixaven caure a terra i els havien d’arrossegar. No menjaven, ni bevien, ni parlaven, se’ls hi morien pel camí i no sabien què fer amb ells. Els portuguesos s’avisaren entre ells dels problemes que hi tenien, i decidiren saltar-se aquella tribu ja que no els era gens rendible. Amb el sacrifici d’uns quants se salvaren moltes vides. Si cada un, solidàriament, intentava protegir la seva tribu, amb tres o quatre n’hi havia prou. És la no cooperació portada a l’extrem. També explicava Lanza del Vasto que les orenetes no poden viure en gàbies perquè ni canten ni mengen. Es moren. -FILOSOFIA I PRÀCTICA DE LA NO VIOLÈNCIA- (Xirinacs) --- TOTS HEM DE SER MÀRTIRS

dimarts, 24 de febrer del 2009

Ventura Giné...

El passat dijous dia 19 de febrer ens va deixar el nostre tant estimat senyor Ventura, molts el recordaran per ser un client habitual de la garrigotaverna, i d'altres per atapeir les seues parets de escrits vermells sobre papers grocs.


Dedicar-li un petit acomiadament amb tots els honors, que com a patriota li pertoquen i dir-vos que la seua tipografia, en un afany de facilitar la seva difusió, està sota llicència de Creative Commons, i us la podeu descarregar i utilitzar lliurement, per poder emular les obres d’aquest peculiar artista.

Descarregar tipografia

Després de descarregar-la, cal:

descomprimir el fitxer i copiar-lo a: C:\WINDOWS\Fonts

i a partir d'aquí tots i totes podreu utilitzar el tipus de lletra "ventura edding" per fer els vostres escrits ens els diferents editors de textos....

Aquest cartell és va fer en directe el dia del seu norantè aniversari amb la seua lletre "Ventura Edding". Ventura per seu nom i edding és la marca de rotoladors que utilitzava en Ventura".

Fotos de la festaFins sempre Ventura!!imatge Memòria Esquerra.cat · Logo