..............Explicaré un exemple que explicava Lanza del Vasto. Al Sudan africà, que era el lloc on els portuguesos primer i els espanyols després agafaven esclaus, hi havia una tribu que es deia dels felates. Quan hi passaven els portuguesos pel Sudan recollien els esclaus, se’ls enduien caminant fins al mar, travessant tot el Sàhara i els portaven a Amèrica, amuntegats a les bodegues dels seus vaixells. Doncs bé, en arribar a aquesta tribu i capturar els homes, aquests es deixaven caure a terra i els havien d’arrossegar. No menjaven, ni bevien, ni parlaven, se’ls hi morien pel camí i no sabien què fer amb ells. Els portuguesos s’avisaren entre ells dels problemes que hi tenien, i decidiren saltar-se aquella tribu ja que no els era gens rendible. Amb el sacrifici d’uns quants se salvaren moltes vides. Si cada un, solidàriament, intentava protegir la seva tribu, amb tres o quatre n’hi havia prou. És la no cooperació portada a l’extrem. També explicava Lanza del Vasto que les orenetes no poden viure en gàbies perquè ni canten ni mengen. Es moren. -FILOSOFIA I PRÀCTICA DE LA NO VIOLÈNCIA- (Xirinacs) --- TOTS HEM DE SER MÀRTIRS

dimarts, 20 de maig del 2008

de reagrupa't a reagrupat...

Doncs, ara que ja tenim l'escenari del pròxim congrés d'ERC, i que serà ni més ni menys que l'edifici del fòrum a Barçalona, també he decidit el meu posicionament respecte a qui ha de ser el president el partit durant els propers 4 anys.

L'escenari:




13 comentaris:

Anònim ha dit...

Bones David,

En primer lloc felicitats per dir obertament la teva decisió.

A les JERC i a Esquerra no hem de tenir por a dir el què pensem perquè és completament legítim pensar i defensar postures dispars per abordar un debat seré i sense prejudicis.

Jo també he triat la meva opció des de fa uns dies :D però no tinc cap bloc on anunciar-ho :(

La meva opció però, és la de Gent d'Esquerra no pel que m'hagin pogut dir d'un o altre candidat, sinó perquè conec personalment la majoria de candidats i a més són els que compten amb un millor capital humà al darrera i crec que tan o més important que la persona que encapçala el projecte és qui els acompanya.

Salut, independència i companyerisme.

Joan Almacellas

Anònim ha dit...

Cal renovació per salvar aquest partit i aquest país. Cal coherència i austeritat, cal mirar pels catalans i catalanes (i no per la butxaca d'uns quants) i cal avançar nacionalment. Felicitats Folguera per la decisió.

Endavant ERC!!!

Anònim ha dit...

mí-te'l, lo carretero!

si no canvien les coses acabaré votant al carretero de president i a l'uriel de secretari..

q l'almacellas votarie al puigcercós ja ho sabíem!!

i el /low té raó: o hi posem renovació o mo n'anem a les cup!

Anònim ha dit...

Molt bé company, estic orgullós de la teva decisió. Carretero guanyarà i tornarem a recuperar la credibilitat de l'electorat i tots els patriotes de pedra picada mediàtics ens tornaran a donar suport (Victor Alexandre, Tremosa..). Som-hi, la victoria serà imparable i llavors ja haurem començat a traçar el camí cap a la nostra llibertat.

Cada cop falta menys per veure aquest país lliure!
Salut i independència!

Anònim ha dit...

no crec que la davallada de soport a esquerra hagin estat les decisions preses, sinó més aviat les indecisions i la falta de previsibilitat que la gent exigeix a un partit de govern. Amb carretero retornarem al
sectarisme que ens aproparà a les cup i companyia, és cert, però alhora ens allunyarà de la resta de la societat catalana.


la candidatura de puigcercós promet molt, llàstima que hi sigi ell mateix. Un venedor de fum no farà crèixer erc, només possarà a prova la nostra pròpia vergonya.

si quan fem "LA PREGUNTA" només responem que sí nosaltres, per motius ideològics, no anirem enlloc. Hem d'aconseguir que la resta de la gent respongui afirmativament a la independència de Catalunya. I que cadascú ho fagi pel motiu que cregui més convenient: nosaltres per tot allò que envolta la nostra ideologia i història, i la resta de la societat pel motiu que creguin convenient.

No crec que cap de les opcións sigui la bona i definitiva, per això crec que en l'executiva que en resulti hi han d'estar totes representades (i exigir-los, o millor dit: exigir-nos, que un cop escollida l'executiva, aquesta actui amb la màxima responsabilitat i sentit d'estat)

jo votaré a benach com a president per la seva idea de partit i de futur. Animo a tothom a "surtir de l'armari" i debatre les nostres opinions!!

visca Catalunya i la llibertat, i visca ERC.

Anònim ha dit...

Després de tafanejar una mica les teves últimes renovacions i, el k és més important, recordar la nostra conversa a Marina (k no a La Farga ;p) no entraré en debats sobre qui votaràs o deixaràs de votar.

El k sí k et diré és k no cal k em recordis el concertàs k em vaig perdre, pk ho tinc força present jeje

tot i així, va merèixer la pena remullar-se a marina (malgrat les proposicions indecents del colega borratxo canvia-samarretes) per tornar a xerrar una estona plegats :)

Espero k ho repetim aviat ;)

una abraçada i records a ton germà jajajaja ;)

Anònim ha dit...

LLIBERTAT FRANKI!

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/343262

Anònim ha dit...

On poden estar millor que a la presó els anarquistes?

Jo els tancaria a tots!

Anònim ha dit...

company anònim!!

jo no professo pas l'anarquisme.

I tots sabem el preu que el nostre país ha hagut de pagar, degut a les frivolitats irresponsables de l'anarquisme, al llarg de la nostra història més propera. Tot i això, no crec que haguem d'optar per una solució feixista.

segur k era una broma. Però hi ha coses que ni en broma, i menys en aquesta terra.

Anònim ha dit...

No era broma, son els mateixos que van assesinar els germans Badia.

Ni oblit ni perdó.

Anarquistes morts o tancats!

Anònim ha dit...

els mateixos¿?...doncs es conserven força bé, no?¿...no li ficava 85 anys al tal Franki.

així no anirem mai enlloc.

Anònim ha dit...

calia k ens portéssis dvds d campanya electoral? jaja

tant frikis no som, nosaltres ens dediquem a les novatades frustrades jajaja

Anònim ha dit...

que guanyi el millor, com se sol dir..

no us podeu permetre una altra patacada...


sort!

imatge Memòria Esquerra.cat · Logo