..............Explicaré un exemple que explicava Lanza del Vasto. Al Sudan africà, que era el lloc on els portuguesos primer i els espanyols després agafaven esclaus, hi havia una tribu que es deia dels felates. Quan hi passaven els portuguesos pel Sudan recollien els esclaus, se’ls enduien caminant fins al mar, travessant tot el Sàhara i els portaven a Amèrica, amuntegats a les bodegues dels seus vaixells. Doncs bé, en arribar a aquesta tribu i capturar els homes, aquests es deixaven caure a terra i els havien d’arrossegar. No menjaven, ni bevien, ni parlaven, se’ls hi morien pel camí i no sabien què fer amb ells. Els portuguesos s’avisaren entre ells dels problemes que hi tenien, i decidiren saltar-se aquella tribu ja que no els era gens rendible. Amb el sacrifici d’uns quants se salvaren moltes vides. Si cada un, solidàriament, intentava protegir la seva tribu, amb tres o quatre n’hi havia prou. És la no cooperació portada a l’extrem. També explicava Lanza del Vasto que les orenetes no poden viure en gàbies perquè ni canten ni mengen. Es moren. -FILOSOFIA I PRÀCTICA DE LA NO VIOLÈNCIA- (Xirinacs) --- TOTS HEM DE SER MÀRTIRS

dissabte, 1 de març del 2008

abstencionistes independentistes, no us feu els o les hippis..

En resposta als diferents comentaris de l’anterior entrada:

Primer de tot dir-te que ha ERC ens estimem més els vots de convicció que no pas els vots útils. Però justament aquest cop, podem fer ús d’aquest vot, a favor nostre, d’ERC, no pas del PSOE (ERC no a regalat mai res al PSOE). Per que ERC te molt clar que aquest cop jugarà amb el xec per davant a l’hora de pactar amb algú, ERC ja no es refia del “talante”i les bones maneres, de la bona voluntat dels socialistes espanyols que han set capaços de fer lleis d’esquerra pactant amb els petits partits d’esquerra del congres, han set capaços de fer canvis a la "nación" pactant amb la mateixa oposició i han estat capaços de aprovar certes lleis gens d’esquerres amb els petites formacions de dretes amb representació al congrés.


Una de les coses que costa més d’explicar a la societat son els pactes amb que pots arribar amb algú, i és que en política no és que tot si valga, però la política si que te sempre el moment adequat.

I el moment adequat fa 4 anys per ERC era fer president a en ZP. I perquè? Doncs per moltes coses concretes. Per que el parlament de Catalunya estava elaborant el seu nou estatut, per fer fora al PP, per retornar les tropes espanyoles d’Iraq, per derogar el transvasament de l’ebre, per fer una política per reservar el 30% de sòl per la construcció d’habitatge jove i persones amb rendes baixes, per arrencar del congres 1.000 milions d’euros per que les comunitats autònomes despleguin les lleis de dependència, per acabar amb les donacions anònimes als partits, per fer una llei que permetes el retorn dels papers de Salamanca (que no és cap pacte nacional, és una llei, i per tant s’haurà de complir, sinó avui demà), per aprovar una llei d’igualtat en que ERC va aconseguir evitar l’eliminació dels jutjats ordinaris de proximitat contra la violència de gènere, per portar al constitucional la negativa del Congrès a informar sobre el pressupost de la Casa reial, el dret a l’assistència domiciliaria a la gent gran i sobre tot, sobre tot, era el moment adequat perquè en ZP havia promès, o és feia valer, per la formació d’una espanya plurinacional, amb un ple respecte a les nacions que vivim dins de l’estat espanyol, per les seues cultures, per les seues llengües, ...(pq cada cop que passa un segon queda un segon menys per la nostra independència).

Qui no recorda les reiterades voltes en que els i les diputats i diputades d’ERC han estat silenciats i silenciades pel president del congrés, Angel Marin, per utilitzar la seu pròpia llengua, no si val en que et deixin utilitzar la teua llengua un sol dia i al simplement al Senat. Només tenim tres maneres de tenir el català oficial a Europa, una que els espanyols ho vulguin, dos que Andorra entri a europa i tres que hi entrem nosaltres com ha nació.

I és que la pèrdua de grup parlamentari, que en ZP ens va donar tot i no arribar als vots necessaris(per una simple dècima crec), farà que ERC passi al grup mixt i per tant ERC aparegui al congres una volta cada ... no se quan, però molt poquet. I serà aquí quan el milió d’independentistes que viuen a Catalunya trobin a faltar els diputats d’ERC preguntat directament als i les ministres del congrés, per denunciar el cas de na Núria Portulas, per la despenalització de la crema de fotos del rei, per demanar l’oficialitat de les nostres seleccions, per recordar a la ministra d’educació que el model educatiu català vigent és seguit com a exemple a europa, per impulsar les mesures necessàries per tal de regularitzar la prostitució, o que tot el parlament espanyol per unanimitat aprovi una moció d’ERC per fer més efectiva la Llei contra la violència de gènere (el PP també), o la reclamació de la “devolució express” de renfe, per denuncia tots els casos d’invasió competencial, i tants i tants d’altres ...

I és ben cert que “serem el que vulguem ser...” i que el dia que el parlament català tingui una majoria independentista s’anirà més enllà, i es farà pedagogia a espanya per tal de que entenguin i coneguin, el que volem els i les catalans i catalanes i anirem a europa i els direm el que volem i proclamarem la independència i la defensarem, perquè en aquell moment tindrem clar que tindrem el suport majoritari de la societat, i respectarem a tots aquells i aquelles que no pensin com nosaltres, els que parlin castellà, els que no hauran anat a votar, els que siguin de dretes, els que siguin de centre, els comunistes, els fikis,... i com va fer en Carod el dia que es va reuní amb el Borbó, anirem allà i els i direm el que som catalans/nes i republicans/nes i canviarem la nostra bandera de combat (l’estelada), per la nostra la senyera. I mentrestant no renunciarem a anar a Madrid a dir el que pensem , a dir el que som, no volem anar a Madrid a governar, però no ens fa cap por modernitzar espanya mentre denunciem allò que no compartim. I és que a Madrid se’ns a perdut tot i fa molt temps que se’ns i va perdre i tenim molt a dir-hi i a fer-hi.


I jo aniré a votar a ERC, a recollir signatures per la plataforma jo decideixo decidir (no pas de l’autodeterminació), per la ILP que presenta la plataforma som els que sembrem per declarar una Catalunya Lliure de transgènics. Però també et diré que no serveix de res recollir signatures un dia, o anar a una mani puntualment convocada, ni anar a l’acampadajove i/o al rebrot, la lluita és a diari i els i les independentistes necessitem aprofitar al màxim els llocs on podem estar-hi representants a diari, perquè la lluita la fem nosaltres des de el carrer i des de els seients.

I jo també acabo amb una frase d’en Bertold Breth


Hi ha homes que lluiten un dia i són bons,
n'hi ha d'altres que lluiten un any i són millors,
n'hi ha que lluiten molts d'anys i són molt bons,
però n'hi ha que lluiten tota la vida.

Aquests són imprescindibles!

I és que tenir un representant independentista del país valencià, n'Agustí Cerda i dos grans noies de les JERC, la Laia i la Georgina, un representat de ponent, en Jordi Ramon (el noi amb més intervencions del congrés), un gran senyor com en Puig que va banyar-se a la piscina (construïda a linea de mar en terreny públic) del Pedro J. (director del mundo), un senyor com en Tardà que encara no sap ara on esta el mes calent, tenir tota aquesta gent exiliada a Madrid, al congrés, no depèn de jo.


Això si, feu el que vulgueu... i pel tema sobre la democràcia la llei d’hont, la llei de partits, tinc els meus pensaments escrits en comentaris al bloc del debat ponentí.


I si més no creeu una alternativa independentista, una que us representi, o us fa por madrid?


Ens vem el 9-m, si no a dins les urnes a fora!!

24 comentaris:

Lo Marc ha dit...

Una de les coses que més m'agrada de la campanya electoral es l'anunci que ha fet esquerra, el de falten, 30 segons menys per la independència. I no serà per l'anunci n'hi pel teu escrit, totalment d'acord amb tu, però jo si que aniré a votar. I ho faré votant, a l'única força política catalana que es declara obertament independentista, cosa que crec que fa que sigui l'únic partit amb ganes de lluitar pels drets de Catalunya.

Clara ha dit...

eei passat pel meu bloc que hi ha una coseta per tu!:P

Anònim ha dit...

Personalment, crec que a Madrid no hem de buscar res. L'experiència històrica ens ha demostrat que la lluita des de l'Estat opresor és inútil. Ara mateix, el nostre objeciu ha de ser conquerir Europa. Hem d'anar més enllà.
Tan mateix, jo anirè a votar, perquè crec que és un deure que tinc com a ciutadana i a la vegada un deute amb els nostre avantpassats. Però en aquestes eleccions no ens hi juguem la independència, perquè, reitero, no l'aconseguirem des de les institucions espanyoles.

Anònim ha dit...

Com ho has dit això??

"era el moment adequat perquè en ZP havia promès, o és feia valer, per la formació d’una espanya plurinacional, amb un ple respecte a les nacions que vivim dins de l’estat espanyol, per les seues cultures, per les seues llengües"

"el dia que el parlament català tingui una majoria independentista s’anirà més enllà, i es farà pedagogia a espanya per tal de que entenguin i coneguin, el que volem els i les catalans i catalanes"

O és una broma o esteu disposats a perdre molt temps, no?

P.S.: un que us votarà, ves quin remei...

MSMJ ha dit...

No se massa com interpretar aquest escrit.
No se si és un pamflet electoral o una reflexió personal.
Però els hippies no crec que tinguin massa a veure...
Jo m'abstindré activament, que cadascú faci el que vulgui; i allà la seva conciència.
Visca la terra!

Anònim ha dit...

Molt ben dit.

Tots els catalans i catalanes que ens queixàvem a la manifestació del dia 1 de desembre si ara ens quedem a casa o votem en blanc, no estarem representats i per tant serà com sinó existissim i podran tornar a trepitjar-nos impunement.

Jo votaré al partit que més ràbia els hi fa a PSOE i PP, Esquerra, que curiosament és l'únic partit parlamentari que defensa obertament el millor pels Països Catalans, la seua independència!

Com més serem, més soroll farem!

Amunt l'Esquerra i Visca la Terra!

folguereta ha dit...

Bé el text neix en resposta a tot un seguit de comentaris en l'anterior entrada al bloc: per què volem continuar essent... i si, és un pamflet electoral i una reflexió personal.

Anna Maria a Madrid no hi anem a buscar res, però a Madrid ho vam perdre tot i de moment n'hem recuperat ben poc, per no dir que no hem recuperat res. Suposo que t'has equivocat amb la paraula conquerir, no?

i anònim: crec que es un pas necessari espanya ha de saber abans que Itàlia que volem ser un estat propi.

Anònim ha dit...

Quan dic conquerir em refereixo que hem d'aconseguir ser respectats a les institucions europees i que el conjunt d'europa conegui la veritat de la situació. Conquerir els seus debats, les seves opinions i els seus programes.
La manera de recuperar el perdut no és demant-li al lladre.

Anònim ha dit...

Sóc l'anònim incrèdul de nou.

Realment és una autèntica bajanada pensar que cal anar a Madrid a explicar no sé què. A Madrid i Espanya per extensió saben de sobres qui som i què volem. O tot el que ens han fet en 300 anys ha estat casualitat?

Podem discutir altres aspectes, però per favor, deixem-nos estar de pedagogies, que això sí que és hippie...

MSMJ ha dit...

Visca els hippies!
je je

folguereta ha dit...

Qui anirà a conquerir europa? i no és qüestió de demanar res a ningú, el dia que vulguem els i les catalans i catalanes ho tindrem...



Anònim tu pots pensar que no cal anar a Madrid, i jo que cal anar-hi, a Madrid ho hem perdut tot, i recorda que tots els nostres diners passen per Madrid, per posar-te un exemple.

Que ens han fet en 300 anys?

Albert ha dit...

Estar clar que simés no a Lleida, serem desicius per aturar al pp.
http://albertarque.blogspot.com/

Anònim ha dit...

Ah no, en 300 anys no ens han fet res. I del que es tracta els 300 propers és de passar-se'n 150 per ser majoria al parlament català i 150 més anant-ho a explicar a espanya.

A explicar què? Sembla que surtis de l'ou, tu, també. Esperes permís dels espanyols? Anar a Madrid a recuperar què? Realment creus que el camp de batalla és allà? Si és així, espera't assegut, que altres treballarem en altres sentits.

Anònim incrèdul.

folguereta ha dit...

Jo no espero res, jo vaig a
buscar-ho, no com d'altres!

l'objectiu no és treballar per l'estat, sinó pel canvi de l'estat.

Anònim ha dit...

A mi no hem preocupa canviar Espanya.
El que hem de fer és canviar casa nostra!

Anònim ha dit...

Enfi, ves a buscar ves, que serà com anar a buscar bolets a la primavera...

Mentrestant altres treballarem a casa nostra i a Europa.

Anònim incrèdul.

folguereta ha dit...

Ja una gran diferència entre tu i jo, i és que mentre tu penses que som nosaltres els que hem de marxar d'espanya, jo penso que son ells ells els que han de marxar dels Països Catalans.

Jo no he dit pas de treballar des de fora de casa...

Anònim ha dit...

Fals.
Això que tu dius ho subscric plenament i jo no he dit pas el contrari. Només he dit que, això de que "ells marxin de casa nostra" no s'aconseguirà mai anant-los-ho a explicar, a fer entendre i si no ho entenen els ho repetirem, i si no hi tornarem i si i si...

I prou ;-)

folguereta ha dit...

Jo tampoc t'he dit el que em dius...

jo el que dic és que a Madrid i podem fer molt pel nostre país i també en podem dir molt.

Salut

Anònim ha dit...

Quin debat mes macu..^^ L'unica cosa que no trobo massa bé es que sigui anonim...


Jo anire a votar pq es un dret que tenim (una cosa que ens deixen fer amb tota la llibertat no la despreciarem).

Esquerra el problema que crec que té es que a volgut arribar a més catalans i catalanes, i ha acabat perdent als independentistes (sino fixeu-vos amb els resultats inesperats de les CUP a les eleccions municipals).

Jo també votaré esquerra.
Jo també crec que esquerra vol donar molt tomb per arribar a l'Independència. Però no veig cap altra via més ràpida, si hi és, i hi ha gent per espenyer, sobretot aviseu-me... q ajudaré!

Jo també vull que Espanya deixi de dependre de nosaltres, ens pren el pel i els calers.


Deixo que hem critiqueu el comentari... (ho faríeu igual :P)

folguereta ha dit...

Dos coses Clara.

Els resultats de les CUP no són inesperats, són el fruit d'un treball municipal a diari, i no crec que les CUP siguin un complement a ERC.

ERC no vol donar molts tombs per assolir la independència, simplement i a l'igual que tots aquells i aquelles que pregonem o pregonen el dret a decidir, necessitem una majoria social independentista. Però en hi ha que no volem renunciar a viure millor mentre no la tinguem, i en hi ha sembla que si.

-salut-

Anònim ha dit...

Bua! ja ho diuen: el català incorrecte...passa'l jaja.
"Però en hi ha que..." Es pot saber quina expressió és aquesta, David? Quin mal d'ulls!


Una estudiant de filologia....:P

folguereta ha dit...

Que "me" perdones Laura?

Anònim ha dit...

jajaja! Si va, però no hi tornis, eh? i ull viu am les "ha" que a l'últim article t'has lluït també!


;p

imatge Memòria Esquerra.cat · Logo