..............Explicaré un exemple que explicava Lanza del Vasto. Al Sudan africà, que era el lloc on els portuguesos primer i els espanyols després agafaven esclaus, hi havia una tribu que es deia dels felates. Quan hi passaven els portuguesos pel Sudan recollien els esclaus, se’ls enduien caminant fins al mar, travessant tot el Sàhara i els portaven a Amèrica, amuntegats a les bodegues dels seus vaixells. Doncs bé, en arribar a aquesta tribu i capturar els homes, aquests es deixaven caure a terra i els havien d’arrossegar. No menjaven, ni bevien, ni parlaven, se’ls hi morien pel camí i no sabien què fer amb ells. Els portuguesos s’avisaren entre ells dels problemes que hi tenien, i decidiren saltar-se aquella tribu ja que no els era gens rendible. Amb el sacrifici d’uns quants se salvaren moltes vides. Si cada un, solidàriament, intentava protegir la seva tribu, amb tres o quatre n’hi havia prou. És la no cooperació portada a l’extrem. També explicava Lanza del Vasto que les orenetes no poden viure en gàbies perquè ni canten ni mengen. Es moren. -FILOSOFIA I PRÀCTICA DE LA NO VIOLÈNCIA- (Xirinacs) --- TOTS HEM DE SER MÀRTIRS

dilluns, 10 de març de 2008

el nord...

Ara ja sabem on som, i ens falta saber cap on volem anar...

Ni perdem ni volem perdre el Nord!

continuarem essent socialment d'esquerres i nacionalment independentistes
i creiem que és tant important el resultat d'avui
com l'actitud i la responsabilitat, que hem de tenir el dilluns
tots els que creiem en el partit
d'en Companys i en Macià.

La lluita continua!!


12 comentaris:

Clara ha dit...

Ja es sabia que passaria això... ja sabeu que s'ha de fer... tornar a ser independentistes i tornar a guanyar els vots que s'han perdut.

Costarà, però es pot aconseguir.

Quin desastre de resultats, però almenys el PSOE no té majoria absoluta...

folguereta ha dit...

Ara resulta que tothom sabia el que passaria...

ERC i la seua gent no han deixat mai de ser independentistes, però ni som essencialistes ni volem viure de l'essencialisme.


A mi el que més em preocupa son els resultats als països catalans, i la realitat és que els partits catalanistes han devallat per complet i el bipartidisme ha encaixat al nostre territori.

Anònim ha dit...

Tornarem a sofrir, tornarem a lluitar, tornarem a véncer.

Molts ànims a la bona gent d'Esquerra i les JERC.

Ara toca pica pedra, però amb constància i treball ens en sortirem.

Anònim ha dit...

Tothom no sabia el que passaria, però molta gent botava esquerra no com a alternativa a quelcom si no com a opció menys dolenta. Quan es bota a la opció menys dolenta, la gent menys convençuda que ha fet les grans pujades d'ERC a les ultimes eleccions ja que veien que era una força que es diferenciava de la resta i defensava unes idees que compartien, uns més altres menys, s'ha passat al bot "útil" (ja hem diràs que útil per Catalunya es botar el PSC) per no deixar treure escons al PP.

Amb el tripartit del Maragall la gent veia els 3 partits, cadascun aportava les idees i provocaven mes o menys polèmica però es veia moviment d'ERC. Amb el tripartit del Montilla quant menys soroll millor tots calladets i a creure. L'acció de Govern se la emporta el PSC i ERC i ICV no deixen de ser uns socis que cada cop es veuen menys.

Anònim ha dit...

vot no bot!

laura ha dit...

Si cla, ara resulta k tots som uns savis. La realitat és que menjarem merda 4 anys més.
"Que déu ens agafi confessats" que es diu.

folguereta ha dit...

cla o clar?

quina filòloga mare meua...

laura ha dit...

ui, ui...comença la guerra! Tranquil...

núria ha dit...

ERC s'ha de plantejar canvis! a un partit petit com aquest no se li permet que s'apalanquin a les poltrones... ja sabem que tots ho fan (PSC, CIU i PP), però els possibles votants d'ERC prefereixen una lluita i una reivindicació continua.

Qui ha perdut en aquestes eleccions ha sigut Catalunya! Quin desastre! A més de no haver-hi cap càstig cap als socialistes per l'estatut (o el no-estatut) i per la renfe, encara han sigut premiats!

Qui ens entengui que ens compri! A veure si ERC canvia de gent, i en fica de més conseqüent: independentista i d'esquerres de debó!

Salut i revolució,

Joan ha dit...

El cert és que ens hem pegat una nata tal que tinc por que s'hagi trencat la brúixola i tot.

Ara el que ens cal és retrobar la valentia que ens va fer ser militants d'Esquerra Republicana.

una abraçada !

Clara ha dit...

Només calia que parlessis amb els votants d'Esquerra de sempre, i ja es veia a venir, molts van optar per l'abstenció.

Jo vaig votar a Esquerra al Congrés i a l'Esquerda al Senat, només perquè no passés el que ha passat...que el PP s'emportes el diputat de Lleida. (jo també he fet servir el vot útil).

Anònim ha dit...

A veure si al juny ens treiem de sobre en Carod i tornem a ser un partit de futur. Molta gent ens ha deixat de votar per culpa seva i sistemàticament és el polític més mal valorat entre la ciutadania.