..............Explicaré un exemple que explicava Lanza del Vasto. Al Sudan africà, que era el lloc on els portuguesos primer i els espanyols després agafaven esclaus, hi havia una tribu que es deia dels felates. Quan hi passaven els portuguesos pel Sudan recollien els esclaus, se’ls enduien caminant fins al mar, travessant tot el Sàhara i els portaven a Amèrica, amuntegats a les bodegues dels seus vaixells. Doncs bé, en arribar a aquesta tribu i capturar els homes, aquests es deixaven caure a terra i els havien d’arrossegar. No menjaven, ni bevien, ni parlaven, se’ls hi morien pel camí i no sabien què fer amb ells. Els portuguesos s’avisaren entre ells dels problemes que hi tenien, i decidiren saltar-se aquella tribu ja que no els era gens rendible. Amb el sacrifici d’uns quants se salvaren moltes vides. Si cada un, solidàriament, intentava protegir la seva tribu, amb tres o quatre n’hi havia prou. És la no cooperació portada a l’extrem. També explicava Lanza del Vasto que les orenetes no poden viure en gàbies perquè ni canten ni mengen. Es moren. -FILOSOFIA I PRÀCTICA DE LA NO VIOLÈNCIA- (Xirinacs) --- TOTS HEM DE SER MÀRTIRS

dimecres, 27 de febrer del 2008

per què volem continuar essent...

TERRITORI LLIURE DE PP

Doncs així és companys i companyes, la demarcació de Lleida i la de Girona tenim una peculiaritat respecte a la resta de demarcacions dels països catalans. I és que no tenim representats del PP al congrés dels diputats.

I per què això continui així, la gent d'ERC et demanem el suport als pròxims comicis, per què només tu pots decidir PP o ERC, ja que ens juguem l'últim diputat i necessitem un vot més que els populars, siguin els que siguin el número de vots, per què la llei d'Hont, és així d'agraïda o de desagraïda.

Ens vem a les urnes.


11 comentaris:

Peres i Pomes ha dit...

Les festes d'ALMACELLES (culs i mamelles) s'acosten!

concretament son el dia 29,1,2 de març, i peres i pomes com que sap que sempre pot comptar en valtros per quedar-nos a dormir a casa vostra aquesta vegada serà alrevès peres i pomes invita tothom que vulgui a passar les festes a Almacelles i oferint un cobijo per dormir. Concretament a la famosa casa Cala Trini. ja esplicarem més detalls sobre aquesta casa.

Així que tothom que vulgui venir que envii un correu a peresipomes@gmail.com o directament truqui al telèfon 647989270.
Informació de les activitats,

div: sopar a calatrini + concert de tremendos
diss: sopar a calatrini + concert de La salseta del poble sec.


així que ja direu quelcom!!

PORTEU GANES DE FESTA SAC DE DORMI I ... GANES DE FESTA

Marc Puig ha dit...

ei ei ei


aquest cartell el vaig fer jo;)


seguim amb girona i lleida terres alliberades del PP.

per això el vot útil contra l'extrema dreta ejpañola és el vot a ERC

folguereta ha dit...

Doncs la veritat:

M'encanta aquest cartell, esta molt aconseguit.

Els i les de Blanes sou uns/unes cracks.


salut

Anònim ha dit...

A mi m'agrada més el cartell del semàfor! el trobo genial!

Ens veiem

Anònim ha dit...

Ara m'he quedat ben sorpresa, acabo de descobrir que el vot és útil, això si que es tota una troballa.. però deixa'm que ho dubti aquí al teu bloc David (que se que et farà molta gràcia i il·lusió), això crearà plolèmica i segur que surt el típic discurs que hem d'exercir el nostre dret a vot i hem d'estar contents de viure en democràcia (democràcia?) el que passa que el dia que van decidir com funcionava el món n'hi m'hi van comptar. I per suposat que tindré dret a critiar el que hi passi, que ningú ho dubti. Així que si no hi ha res de nou, no exerciré el meu dret a vot inútil i seguiré exercint el meu dret a crítica.. inútil segurament també..

David no et vaig deixar a l'àrea de servei camí de Llinars però ja veus que tampoc em vas convencer... hauràs de seguir practicant! això que diuen que sóc dèbil...

Apa doncs! No us hi canseu fent campanya!

folguereta ha dit...

Laura ja et guardaré algun cartell del semàfor, i a tu eva et regalaré un pòster que tinc del franco, pq llavors la gent tampoc anava a votar, no sabien que era el vot útil ni la democràcia i també eren crítics amb tot, tot i que no era tant senzill com ara.

PD. eva, ja et faré una resposta més acurada del tema.

Anònim ha dit...

Aquest comentari venint d'algú que em coneix m'ofen. Deu ser que en política tot s'hi val..

folguereta ha dit...

A mi m'ofen que us feu els hippies quan no toca.

I ja t'expressava que et faria una resposta acurada quan tinguesa temps, si més no, avui soparem juntets i en parlarem una estona, jeje.

Anònim ha dit...

No se que és això de fer el hippy, en tot cas ja m'ilustraràs aquesta nit. I per cert, enlloc del poster del Franco ficats a dir tonteries em faria més il·lusió que em regalessis el del ZP, es veu que a la seva època no feia falta prohibir el vot, ilegalitzant partits ja feia el fet. Coses de la vida.

Apa posa't guapet aquesta nit!

folguereta ha dit...

Del ZP en tens els carrers plens, tu mateixa agafa els que vulguis...

Anònim ha dit...

Bones David! He començat mirant el blog i després del comentari pel messenger et posaré la meva reflexió i la meva decisió per la qual no aniré a votar. I res, això que no t'ho prenguis com un atac que segueixo sent amic teu i que se ben bé que els dos volem el mateix per aquest país. :)

El vot útil d'ERC.. Quina és la seva utilitat? Continuar aprovant any rera any els pressupostos del Zapatero entre corredisses pels despatxos? Pel PSOE si que deu ser útil.. I és que si anem a repassar de que han servit aquests 4 anys ens trobem en ben poc.. Aquest govern espanyol al qual ha donat suport ERC.. ni aeroports, ni rodalies, ni català oficial a Europa, prohibició de seleccions esportives i més atacs a la unitat de la llengüa catalana (qualsevol diria que governava el PP). L'únic que s'ha aconseguit: frenar el Pla Hidrològic (encara que no sé si atribuir-ho a ERC perque ja entrava al programa del PSOE per guanyar-se alguns vots de la zona..) i la creació d'una llei que obliga al retorn dels Papers de Salamanca. I dic llei perque el retorn dels papers s'ha quedat a mitges...això si, els presupostos ben aprovadets. És ben curiós, un partit independentista donant estabilitat al govern de la nació opresora, un cas únic al món? De CiU ja n'hi ha una i les copies sempre acaben sent més dolentes.
I no sé si veus, que es tracten d'unes eleccions espanyoles. I com pots comprovar David, és igual que ens oprimeixin Uns, que ens oprimeixin Altres, o que governin "condicionats" per partits catalans... el resulat és el mateix i sempre que vulguin es saltaran les seves pròpies lleis quan es tracti de salvaguardar la "unidad". Si és que Espanya té un greu dèficit democràtic. Veig que fas referència a la llei d'Hont, però no saps que per sobre d'aquesta Espanya té la llei de "la majoria demogràfica"? Les coses serien ben diferents si les eleccions fossin les d'aquí perque és aquí on nosaltres decidim (mira Kosovo) i com molt bé dius en el teu blog "Serem el que vulguem ser..", per tant, per mi la transcendència que té per Catalunya les eleccions Espanyoles i en surti guanaydor és tan com les eleccions que feiem a l'institut per triar el delegat de classe. Si ERC el que vol és arreglar Espanya que comenci presentant candidatures a Segovia, Burgos o Extremadura.. Però per alguns sembla que això de les eleccions seguin com els Jocs Olímpics o un Mundial de futbol (ves per on també es fan cada 4 anys) on tenim que anar a guanyar amb el nostre "equip" i líders(massificadors del poble en deia el Xirinacs) fins a la mort.
Quan es va al discurset del vot útil, o el ja mític ui ui que ve el PP és fàcil d'intuïr que les coses no s'estan fent bé i evidencia una falta d'identitat i coeherencia d'idees en el partit. L'argument dels temps de Franco que has tret amb l'Eva per anar a votar és el mateix que utilitza el PSC, això d'anar junts de govern se deu encomanar...
No sé, jo veig que l'abstenció no és una idea descabellada sinó una opció de dignitat i coeherència. És només una opinió.

Només cal que ens fixem una cosa. Totes les enquestes diuen que el sobiranisme i el independetisme a Catalunya a pujat molt i és dels més alts de la història, en canvi el partit ERC tindrà una greu devallada a les eleccions. Com pot ser que l'únic partit català independentista no sigui capaç de recollir tots els vots d'aquesta gent? Alguna cosa es deu estar fent malament... Pots ser "útil" i anar a votar ERC, jo m'abstindré i niré a recollir firmes per l'Autodeterminació..

Recordo un final d'un comunicat de Izquierda Castellana que em recorda molt a la democràcia espanyola i les seves eleccions, i deia algo així com...
"Si quieren seguir con su circo, el movimiento popular asistira con una sonrisa a la actuación de los payasos"

imatge Memòria Esquerra.cat · Logo