..............Explicaré un exemple que explicava Lanza del Vasto. Al Sudan africà, que era el lloc on els portuguesos primer i els espanyols després agafaven esclaus, hi havia una tribu que es deia dels felates. Quan hi passaven els portuguesos pel Sudan recollien els esclaus, se’ls enduien caminant fins al mar, travessant tot el Sàhara i els portaven a Amèrica, amuntegats a les bodegues dels seus vaixells. Doncs bé, en arribar a aquesta tribu i capturar els homes, aquests es deixaven caure a terra i els havien d’arrossegar. No menjaven, ni bevien, ni parlaven, se’ls hi morien pel camí i no sabien què fer amb ells. Els portuguesos s’avisaren entre ells dels problemes que hi tenien, i decidiren saltar-se aquella tribu ja que no els era gens rendible. Amb el sacrifici d’uns quants se salvaren moltes vides. Si cada un, solidàriament, intentava protegir la seva tribu, amb tres o quatre n’hi havia prou. És la no cooperació portada a l’extrem. També explicava Lanza del Vasto que les orenetes no poden viure en gàbies perquè ni canten ni mengen. Es moren. -FILOSOFIA I PRÀCTICA DE LA NO VIOLÈNCIA- (Xirinacs) --- TOTS HEM DE SER MÀRTIRS

dimecres, 10 d’octubre del 2007

Va de llibres

Doncs si , nois i noies, dies i dies sense escriure res, i no serà perquè el context no s'ho mereixia...


La crema de retrats del rei a tort i a dret, l'impuls antimonàrquic brota en el primer any de les commemoracions dels tres segles d'ocupació borbònica dels països catalans (1707 cauen Almansa i Lleida). Jo em pregunto, tot això en el primer any? que passarà als 300 anys de la caiguda de tot el territori, al 2014?



Ibarretxe fent ús de la democràcia, proposant una consulta popular al poble basc per tal de que siguin els mateixos bascos i basques, els qui decideixin el seu futur com a poble. Només un apunt, mentre perduri la violència no hi hauria d'haver cap consulta, les consultes no han d'estar emmarcades dins de cap conflicte armat.
Les guerres, la violència, la repressió, ... no és res més que el fracàs del diàleg i la democràcia.

Zapatero anunciant que Ibarretxe s'equivoca de continent, segle i formes,ningú afirmaria que aquest paio és un demòcrata. El continent, el nostre, Europa, si quelcom ens ha quedat clar en el fracàs de la federalització d'escpanya com a camí intermedi cap a l'autodeterminació, és que, el nostre futur ha de passar directament per l'europa de les nacions internasionalitzant així, la nostra causa. El segle, el XXI, i les formes les nostres, les dels demòcrates, igual que les dels Quebequesos, els Escossesos, els Montenegrins...



I perquè dic que va e llibres?


Doncs perquè la fira del llibre de Frankfurt va començar ahir, amb un discurs inaugural d'en Quim Monzó impecable, i precedit de dos hores d'espectacle molt apurat i meticulós.


Es la primera volta que la fira del llibre de Frankfurt convida una literatura sense estat, i això significa una gran oportunitat per la literatura catalana. Alguns encara estan discutint ara que és literatura catalana, fan gràcia aquells que diuen que la literatura catalana és la que es fa a Catalunya... la definició de literatura catalana és: la literatura feta en català arreu del territori mundial. Tal i com porta per nom la nostra literatura a Frankfurt “Singular i Universal”






I ja que estem parlant de llibres i ahir em vaig permetre el luxe de acabar-me un llibre:


EL MOTIU ORIGINAL

La veritat és que no sóc un fan de llibres de historietes, però el fet de que aquest llibres fos escrit per un company meu (Jaume Barrull - pelut-), em va motivar a la seua lectura. Un llibre complet textualment parlant, que explica la historia de un seguit de persones amb quelcom amb comú.

EDICIONS PROA, S.A.

Col·lecció: Beta, 192
Pàgines: 152
Any d'edició: 2007

I altres llibres que puc recomanar amb

els dies que corren:


UN REI COP PER COP


Aquest llibre que vaig llegir-me fa molt de temps, i en versió castellana, ja que la versió catalana encara no estava a mercat, és una biografia no autoritzada del rei juan carles. Parla de la seua infància, quan va matar al seu germà, de l'educació militar que va tenir de les mans den sisco, de com va ser sentat altre cop a la trona escpanyola, ... un llibre totalment recomanable per aquells que volem desmitificar la vida del borbò.


KALE GORRIA

Pàgines: X
Any d'edició: 2000





ELS BORBONS EN PILOITES

Aquest si que és un llibre totalment recomanable a tots aquells que us motivi la vida sexual i sentimental dels borbons i la dinastia que ha regnat ecspanya des de fa 3 segles, des de felip V fina al propi príncep. Molt i molt bo. Com diu el llibre, la realitat supera la ficció.


Cossetània

Pàgines: 136
Any d'edició: 2004



I per acabar una cançó de moda:



share your files at box.net

imatge Memòria Esquerra.cat · Logo