..............Explicaré un exemple que explicava Lanza del Vasto. Al Sudan africà, que era el lloc on els portuguesos primer i els espanyols després agafaven esclaus, hi havia una tribu que es deia dels felates. Quan hi passaven els portuguesos pel Sudan recollien els esclaus, se’ls enduien caminant fins al mar, travessant tot el Sàhara i els portaven a Amèrica, amuntegats a les bodegues dels seus vaixells. Doncs bé, en arribar a aquesta tribu i capturar els homes, aquests es deixaven caure a terra i els havien d’arrossegar. No menjaven, ni bevien, ni parlaven, se’ls hi morien pel camí i no sabien què fer amb ells. Els portuguesos s’avisaren entre ells dels problemes que hi tenien, i decidiren saltar-se aquella tribu ja que no els era gens rendible. Amb el sacrifici d’uns quants se salvaren moltes vides. Si cada un, solidàriament, intentava protegir la seva tribu, amb tres o quatre n’hi havia prou. És la no cooperació portada a l’extrem. També explicava Lanza del Vasto que les orenetes no poden viure en gàbies perquè ni canten ni mengen. Es moren. -FILOSOFIA I PRÀCTICA DE LA NO VIOLÈNCIA- (Xirinacs) --- TOTS HEM DE SER MÀRTIRS

dimecres, 14 de febrer del 2007

Si no tens gana, no donis la culpa al menjar...


Les presons no es van crear com a instrument de venjança, això indica que les presons porten un clar objectiu, el de la recuperació social del pres.

Bé això no és igual en totes les democràcies, ja que en algunes encara i perdura la cadena perpetua o la pena de mort.

Recentment s’està parlant a tort i a dret d’aquest tal, dejuanachaos, un assassí que ja ha complert tota la pena (no els 3000 anys que li havien recaigut, cap pres pot estar mes de 30 anys a la presó), si no 17 anys, que son el que legalment i desprès de les pertinents beneficis penitenciaris. Aquest pres que ja porta 100 dies de vaga de fam reclamant la seua llibertat, i es que ara es troba en preso preventiva per que tot just abans d’acabar la pena va escriure dos textos en diferents diaris,( El escudo i Gallizo). Doncs bé per aquest dos textos resulta que li requeien 12 anys de preso més.

No crec que per aquest parell de textos li hagin de recaure tants anys de preso, com tampoc crec que una vaga de fam hagi de servir per treure de la preso un assassí, però el que jo tinc clar, i fins i tot l’Oleguer en el seu escrit, la bona fe, deixava entreveure, es que la llei a de ser per tots igual. L’estat no pot estar indultant o no assassins, depenent del bàndol en que participa cadascun.

Salut i Justícia (però al espanyola fot una pudor que apesta)

p.d La foto no correspon al text, és del ROANLDO marxant cap a Milà.

1 comentari:

folguereta ha dit...

Bé, un element com en Salva fill de familia militar i declarat franquista, que vols esperar d'ell...

Pel que fa al dejuana, un tio que ha complert la condemna que li pertocava, i no l'han pogut reabilitar, pq en cap moment s'ha penedit de haver mort a 15 persones, ben al contrari s'ha estat mofant dels familiar d'aquests, tu creus que hauria de sortir de la preso?

jo ho poso en dubte.

imatge Memòria Esquerra.cat · Logo