..............Explicaré un exemple que explicava Lanza del Vasto. Al Sudan africà, que era el lloc on els portuguesos primer i els espanyols després agafaven esclaus, hi havia una tribu que es deia dels felates. Quan hi passaven els portuguesos pel Sudan recollien els esclaus, se’ls enduien caminant fins al mar, travessant tot el Sàhara i els portaven a Amèrica, amuntegats a les bodegues dels seus vaixells. Doncs bé, en arribar a aquesta tribu i capturar els homes, aquests es deixaven caure a terra i els havien d’arrossegar. No menjaven, ni bevien, ni parlaven, se’ls hi morien pel camí i no sabien què fer amb ells. Els portuguesos s’avisaren entre ells dels problemes que hi tenien, i decidiren saltar-se aquella tribu ja que no els era gens rendible. Amb el sacrifici d’uns quants se salvaren moltes vides. Si cada un, solidàriament, intentava protegir la seva tribu, amb tres o quatre n’hi havia prou. És la no cooperació portada a l’extrem. També explicava Lanza del Vasto que les orenetes no poden viure en gàbies perquè ni canten ni mengen. Es moren. -FILOSOFIA I PRÀCTICA DE LA NO VIOLÈNCIA- (Xirinacs) --- TOTS HEM DE SER MÀRTIRS

dilluns, 1 de gener del 2007

...2007


Avui dia 1 de gener del 2007, el convencionalisme dels calendaris em diu que no deixa de ser un dia mès, però tinc present que és el primer dia de l'any 2007.

Entrat el 2007 europa s'engrandeix endinsant-se en ella Romania i Bulgària, i és que europa encara no ha assolit el seu màxim de membres ni l'assolirà mentre no i siguem nosaltres ni cap de les nacions sense estat que endinsades en Estats membres, lliuten per fer ús del dret a l 'autodeterminació.

El Diari angles TIMES parla de l'horitzò 2020 com data probable de l'emancipació i entrada a europa de les nacions sense estat..

Peró una cosa que queda com a curiosa és que mentre no es vol reconeixer el català com a llengua oficial a europa, i podem trobar el culpalble a l'estat espanyol, el gaèlic una llengua parlada per 80.000 persones avui ja és llengua oficial europea. Enhorabona!!

I feliç 2007 a tots i totes i als catalans i catalanes també...



La foto l'he trobat curiosa i real, molt real

imatge Memòria Esquerra.cat · Logo