..............Explicaré un exemple que explicava Lanza del Vasto. Al Sudan africà, que era el lloc on els portuguesos primer i els espanyols després agafaven esclaus, hi havia una tribu que es deia dels felates. Quan hi passaven els portuguesos pel Sudan recollien els esclaus, se’ls enduien caminant fins al mar, travessant tot el Sàhara i els portaven a Amèrica, amuntegats a les bodegues dels seus vaixells. Doncs bé, en arribar a aquesta tribu i capturar els homes, aquests es deixaven caure a terra i els havien d’arrossegar. No menjaven, ni bevien, ni parlaven, se’ls hi morien pel camí i no sabien què fer amb ells. Els portuguesos s’avisaren entre ells dels problemes que hi tenien, i decidiren saltar-se aquella tribu ja que no els era gens rendible. Amb el sacrifici d’uns quants se salvaren moltes vides. Si cada un, solidàriament, intentava protegir la seva tribu, amb tres o quatre n’hi havia prou. És la no cooperació portada a l’extrem. També explicava Lanza del Vasto que les orenetes no poden viure en gàbies perquè ni canten ni mengen. Es moren. -FILOSOFIA I PRÀCTICA DE LA NO VIOLÈNCIA- (Xirinacs) --- TOTS HEM DE SER MÀRTIRS

divendres, 10 d’abril del 2009

kurt donald cobain...

A alguns/nes de vosaltres, segurament no cal que us expliqui qui era en Kurt Cobain, però avui li volia dedicar un petit espai, ja que aquesta setmana s'han complert els 15 anys del seu suïcidi!


La seua vida comença a Aberdeen (Washington), amb una família normal d'aquell poble, a l'edat de set anys els seus pares es divorcien i ell se'n va a viure amb la seua mare i el seu padrastre.
Kurt va estar molt afectat pel divorci dels seus pares i més quan la seua mare i el seu padrastre als 8 anys els fan fora de casa, i aquest es busca la vida i acaba a la casa d'un professor d'institut d'aquell mateix poble, en eixa casa i viu més d'un any sota un pacte entre ell i el professor, en que el deixava viure allà a canvi de fer tasques en aquella mateixa casa. Quan abandona la casa viu una temporada sota un pont d'aquell mateix poble, cosa que el fa meditar per anar a viure amb el seu pare a Montesano i deixar el seu poble natal.

Als 15 anys el seu tiet li regala la seua primera guitarra i és a partir d'aquí que Kurt comença a endinsar-se al món de la música, formen grups i grupets, fins que al final troba una combinació perfecta de personal (eren 3) per a que als 22 anys gravi el primer disc amb el grup NIRVANA "Bleach", sent ell el lletrista, la veu i la guitarra del grup. Dos anys després i havent canviat el bateria del grup, treuen al mercat el disc Nevermind, fent així un salt a les tendències musicals mundials, enterrant varis estils de música que la gent del a generació X vam rebutjar i empenyent al grunge i al rock alternatiu a ser la punta del llança del consum musical mundial.

Kurt cobain que sempre s'havia mostra al món com un jove inconformista, depressiu i allunyat de les masses, és converteix en un ídol per a milions de joves d'arreu del planeta, cosa que ell mateix no sap administrar i juntament amb la seua addicció a les drogues fan que el seu estat depressiu vagi cada dia a més i després de dos intents de suïcidi, un dia decideixi treures la vida, a l'edat de 27 anys, i al·legant en al seua carta de despedida que ja no el motivava res i que és millor cremar-se que anar-se apagant.

Kurt Donald Cobain va regalar al món el grunge, però ell no va poder mai amb els problemes que l'assetjaven des de ben petit.

Si algo diferencia la música que és feia abans amb la d'ara, és que les cançons d'abans no eren de consum instantani i encara ara avui en dia les podem escolar arreu de sales i locals.

us deixo un vídeo de la cançó "Smells like teen spirit".




1 comentari:

Lo Marc ha dit...

Que gran que era i es Nirvana! Nosaltres érem ben jovenets quan es va suïcidar en Kurt Cobain!
Recordo un concert acústic que el van passar mil vegades per la tele...

imatge Memòria Esquerra.cat · Logo