..............Explicaré un exemple que explicava Lanza del Vasto. Al Sudan africà, que era el lloc on els portuguesos primer i els espanyols després agafaven esclaus, hi havia una tribu que es deia dels felates. Quan hi passaven els portuguesos pel Sudan recollien els esclaus, se’ls enduien caminant fins al mar, travessant tot el Sàhara i els portaven a Amèrica, amuntegats a les bodegues dels seus vaixells. Doncs bé, en arribar a aquesta tribu i capturar els homes, aquests es deixaven caure a terra i els havien d’arrossegar. No menjaven, ni bevien, ni parlaven, se’ls hi morien pel camí i no sabien què fer amb ells. Els portuguesos s’avisaren entre ells dels problemes que hi tenien, i decidiren saltar-se aquella tribu ja que no els era gens rendible. Amb el sacrifici d’uns quants se salvaren moltes vides. Si cada un, solidàriament, intentava protegir la seva tribu, amb tres o quatre n’hi havia prou. És la no cooperació portada a l’extrem. També explicava Lanza del Vasto que les orenetes no poden viure en gàbies perquè ni canten ni mengen. Es moren. -FILOSOFIA I PRÀCTICA DE LA NO VIOLÈNCIA- (Xirinacs) --- TOTS HEM DE SER MÀRTIRS

diumenge, 14 de setembre del 2008

11-S...

any rere any, l'únic que em queda després del 11-s és una bella cançó...



segon any sense assistir a cap acte per la diada, i mentre la cosa continuí així, continuaré sense assistir-hi...

un dolç record pels guerrers i guerreres d'aquella derrota nacional, 294 anys desprès, el millor homenatge continua sent la victòria.



"Al fossar de les Moreres no s'hi enterra cap traïdor, fins perdent nostres banderes serà l'urna de l'honor"

L'enterrador del post 11 de setembre del 1714 a ciutat de Barcelona, que omplir de cadàvers dels defensors i defensores de les llibertats catalanes, aquell vell pati, al costat de l'església de Santa Maria del Mar on només i restaven moreres, va negar-se a enterrar-hi el seu fill per haver lluitat al bàndol oposat. Eus aquí el vell secret, de l'inscripició al marbre del fossar de les moreres.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Osti David!
Fas anys el 21 d'agost?¿ jo el 26!

vau poder arribar b a Lleida?¿

;-)


Joana

folguereta ha dit...

Clar que vam poder arribar bé a Lleida, jeje! Tot i que ho vam fer molt tard i esmorzats.

Salut i no és el 21, és el 20

Anònim ha dit...

Veronya els faria al Inadaptats de sortir en un blog d'un jerqui.

Visca la Terra! Mori el mal govern!

folguereta ha dit...

a mi em faria mes vergonya anar de comunista i sortir a cantar cançonetes amb una samarreta NIKE del Barça.

I per molta vergonya que els faci son un parell d'anys els que han vingut a tocar a l'acampada, així que tu mateixa!!

No jutgis pels demés!!

Anònim ha dit...

Només volia comentar que Inadaptats mai a tocat per les JERC ni molt menys a l'acampada. Sí m'equivoco em presentes alguna prova, un cartell estaria bé, ja n'hi hauria prou.

Salut!

folguereta ha dit...

ostres, sinó recordo malament el mateix any que Kop.

Tot i això deixam reproduït una de les respostes que l'Àlex va donar a una entrevista al número 152 de l'Enderrock, i que ens afecta un poc a tots i a totes.



"ha arribat un punt en què sembla que els grups que tenen un component polític només són un instrument perquè els col·loctius muntin concerts i puguin treure`n un benefici econòmic. Jo no sé com es pot ser revolucionari i interpretar la cultura estricatament com una eina per fer diners. Els revolucionaris els dineres els hauran d'aconseguir com sempre han fet: amb l'expropiació! la culpa és compartida, la poca dedicació dels grups per trobar on tocar en bones condicions ha acabat per generar que només es pugui actuar en uns determinats espais i condicions"

i al següent pregunta quan li pregunten:
Peró els moviments socials necessiten beneficiar-se... ell respon:

"Per mi, la gràcia de muntar una barra en el bar d'un ateneu no és només aconseguir diners, sinó que la gent es trobi i es generin dinàmiques col·lectives... i com a músic el nostre objectiu és intercedir en la nostra cultura, influir en la superestructura del sistema i generar la nostra pròpia identitat com a treballadors i catalans. Els col·lectius haurien de treballar en aquesta linea i donar sortida a tota mena d'expressions culturals. I si es poden fer diners d'un concert doncs millor, però que no sigui l'únic objectiu. Si el Moviment català de l'alliberament nacional es dedica només a fer concerts per treure`n diners... doncs quina merda de moviment"

Nosaltres mateixos...

Anònim ha dit...

Hola, torno a ser jo.

Aquí tens el cartell en que hi va tocar KOP http://www.jerc.cat/multimedia_arxius/1999.jpg
La veritat és que no recordava que els KOP sí que hi van tocar.

Repeteixo, si la memória no em falla Inadaptats no han tocat per les JERC.

imatge Memòria Esquerra.cat · Logo