..............Explicaré un exemple que explicava Lanza del Vasto. Al Sudan africà, que era el lloc on els portuguesos primer i els espanyols després agafaven esclaus, hi havia una tribu que es deia dels felates. Quan hi passaven els portuguesos pel Sudan recollien els esclaus, se’ls enduien caminant fins al mar, travessant tot el Sàhara i els portaven a Amèrica, amuntegats a les bodegues dels seus vaixells. Doncs bé, en arribar a aquesta tribu i capturar els homes, aquests es deixaven caure a terra i els havien d’arrossegar. No menjaven, ni bevien, ni parlaven, se’ls hi morien pel camí i no sabien què fer amb ells. Els portuguesos s’avisaren entre ells dels problemes que hi tenien, i decidiren saltar-se aquella tribu ja que no els era gens rendible. Amb el sacrifici d’uns quants se salvaren moltes vides. Si cada un, solidàriament, intentava protegir la seva tribu, amb tres o quatre n’hi havia prou. És la no cooperació portada a l’extrem. També explicava Lanza del Vasto que les orenetes no poden viure en gàbies perquè ni canten ni mengen. Es moren. -FILOSOFIA I PRÀCTICA DE LA NO VIOLÈNCIA- (Xirinacs) --- TOTS HEM DE SER MÀRTIRS

dimecres, 19 de març del 2008

Sempre ens mancarà una Teresa i l'Ovidi...



“Com un record d'infantesa, sempre recordaré a la Teresa, ballant el vals.”
Així comença “Homenatge a Teresa”, una de les cançons més recordades de l’alcoià Ovidi Montllor. De lletra emotiva i acompanyada senzillament per una guitarra, “Homenatge a Teresa” parla d’aquella que fou coneguda com “Tereseta la loca”; una dona alcoiana, trastocada per la Guerra Civil, que rodava per la ciutat.
Ovidi la recorda com una persona que, per als adults no era més que una boja estrafalaria, per als xiquets “la mestra més volguda”, ja que desvetllava els grans secrets de la vida a aquells que volgueren escoltar-la.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

daviid!

Els cargols els vols amb banyes o sense?

Com va la setmana? I la mona com es prepare?

Ens veiem bandarra*

Anònim ha dit...

merda! he fet una falta ("prepara" volia dir..), espero que em puguis perdonar! xD

Anònim ha dit...

m'encanta aquesta cançó, ara feia poc que l'escoltava.. :)


apa ens veiem ponentí i cuida't!
peto de la ninadefil!

folguereta ha dit...

ens vem ben aviat a Villarobledo...

Salut

imatge Memòria Esquerra.cat · Logo