..............Explicaré un exemple que explicava Lanza del Vasto. Al Sudan africà, que era el lloc on els portuguesos primer i els espanyols després agafaven esclaus, hi havia una tribu que es deia dels felates. Quan hi passaven els portuguesos pel Sudan recollien els esclaus, se’ls enduien caminant fins al mar, travessant tot el Sàhara i els portaven a Amèrica, amuntegats a les bodegues dels seus vaixells. Doncs bé, en arribar a aquesta tribu i capturar els homes, aquests es deixaven caure a terra i els havien d’arrossegar. No menjaven, ni bevien, ni parlaven, se’ls hi morien pel camí i no sabien què fer amb ells. Els portuguesos s’avisaren entre ells dels problemes que hi tenien, i decidiren saltar-se aquella tribu ja que no els era gens rendible. Amb el sacrifici d’uns quants se salvaren moltes vides. Si cada un, solidàriament, intentava protegir la seva tribu, amb tres o quatre n’hi havia prou. És la no cooperació portada a l’extrem. També explicava Lanza del Vasto que les orenetes no poden viure en gàbies perquè ni canten ni mengen. Es moren. -FILOSOFIA I PRÀCTICA DE LA NO VIOLÈNCIA- (Xirinacs) --- TOTS HEM DE SER MÀRTIRS

divendres, 21 de desembre de 2007

La bogeria de les llavors transgèniques

Res simplement passar-vos aquest article genial, que vaig llegir la setmana passada al diari Bon dia, que esta escrit per en Josep Pàmies.La bogeria de les llavors transgèniques

El desastre ecològic provocat per les llavors transgèniques contaminant

milers d'espècies i varietats vegetals que els pagesos des de sempre ens podíem autoreproduir sense cost, està provocant efectes perversos en molts indrets del planeta.

Un dels mes greus està succeint a l'Índia on cada any uns 20.000 pagesos, en comprovar desesperats l'engany de les llavors transgèniques, de sobte es troben que no fan diners ni per pagar les maleïdes llavors i s'adonen que a la vegada han perdut totes les llavors autòctones d'arròs que tenien amb les quals sense cap cost, podien sembrar any rere any i alimentar, com a mínim, la seva família. L'instrument per suïcidar-se és un glop del pesticida, que abans no els feia falta utilitzar, i que ara tampoc poden pagar.

Malgrat el rebuig que provoquen els aliments transgènics entre la societat per les conseqüències en la salut de les persones (podeu cercar al Google l´experiment de la Dra. Irina Ermakova "Transgénicos amenaza para los bebés"), les Multinacionals que monopolitzen les llavors a nivell planetari, encara no en tenen prou. Ara han ideat una nova tècnica anomenada "Tecnología de restricción del uso genético" (TRUG) col·loquialment denominada "Terminator" que farà possible llavors suïcides. Es a dir, les llavors sortiran programades per néixer una sola vegada fent que la seva descendència sigui estèril, per evitar així que el pagès les pugui tornar a sembrar. Però encara és més greu que la Unió Europea subvencioni amb els diners de tots els ciutadans a aquelles empreses mafioses perquè corregeixin una mica la maldat de la llavor suïcida o " Terminator".

El "Projecte Transcontainer " (subvencionat per la Unió Europea) pretén que en lloc de tenir una llavor la propietat suïcida, es transformi en una llavor "Zombie" amb possibilitats de recuperar la seva força germinativa per mitjà d'una nova Tecnologia d'Extirpació de Gens, anomenada "Exorcista". És a dir, si un pagès vol sembrar un segon any, llavor feta per ell mateix a partir d'una llavor transgènica, haurà de pagar per aplicar la tecnologia "Exorcista" (un producte químic per exemple) per recuperar la vida d'aquella llavor mig morta obtinguda de segona generació.


Les preguntes que ens fem són:

Realment necessitem tanta tecnologia bruta i interessada per produir aliments? Si pensem en substituir els combustibles fòssils dels nostres vehicles per combustibles ecològics o biocombustibles, no hauríem de pensar també els humans en produir i ingerir l'aliment (el nostre combustible) produït de forma ecològica i no tan manipulada genèticament? O bé és que tal vegada l'ingerí aliments cada dia més farcits d'additius químics i alterats genèticament és una estratègia per tenir a la societat sempre mig malalta, per així rendir al màxim a la poderosa indústria farmacèutica que a més només pensa en produir medicaments que no curin sinó que cronifiquin les malalties? Vegeu sinó al Google l'entrevista que la Vanguàrdia li va fer al premi Nòbel de Medicina Dr. Richard J. Roberts , "El fàrmaco que cura del todo No es rentable". I més esfereïdor encara és llegir l'informe elaborat per la monja catalana Teresa Forcades, doctorada en medicina que també podeu trobar cercant al Google "Els crims de les grans companyies farmacèutiques".

És molt preocupant que les multinacionals de llavors transgèniques Monsanto, Singenta-Novartis, etc., que dominen el món de les llavors, a la vegada tinguin potents indústries farmacèutiques i d'alimentació. Són interessos molt contraposats que caldria separar pel bé de la humanitat, ja que salut i alimentació van íntimament lligades i són paràmetres que haurien d'estar exclosos de la bogeria especulativa i de la manipulació genètica en que ha entrat aquest Món.

Per tot això i molt més, animem a tota la societat a rebutjar els aliments transgènics recolzant una Iniciativa Legislativa Popular, que amb 50.000 firmes la Plataforma Som lo que Sembrem (www.somloquesembrem.org) pretén dur a discussió al Parlament una Llei que declari Catalunya Lliure de Transgènics.

* Josep Pàmies i Breu és membre de la Platafomra Som lo que Sembrem