..............Explicaré un exemple que explicava Lanza del Vasto. Al Sudan africà, que era el lloc on els portuguesos primer i els espanyols després agafaven esclaus, hi havia una tribu que es deia dels felates. Quan hi passaven els portuguesos pel Sudan recollien els esclaus, se’ls enduien caminant fins al mar, travessant tot el Sàhara i els portaven a Amèrica, amuntegats a les bodegues dels seus vaixells. Doncs bé, en arribar a aquesta tribu i capturar els homes, aquests es deixaven caure a terra i els havien d’arrossegar. No menjaven, ni bevien, ni parlaven, se’ls hi morien pel camí i no sabien què fer amb ells. Els portuguesos s’avisaren entre ells dels problemes que hi tenien, i decidiren saltar-se aquella tribu ja que no els era gens rendible. Amb el sacrifici d’uns quants se salvaren moltes vides. Si cada un, solidàriament, intentava protegir la seva tribu, amb tres o quatre n’hi havia prou. És la no cooperació portada a l’extrem. També explicava Lanza del Vasto que les orenetes no poden viure en gàbies perquè ni canten ni mengen. Es moren. -FILOSOFIA I PRÀCTICA DE LA NO VIOLÈNCIA- (Xirinacs) --- TOTS HEM DE SER MÀRTIRS

diumenge, 25 de novembre de 2007

al 25 de novembre... fum fum fum


A les Germanes Mirabal...

Doncs avui dia mundial contra la violència de genere.... l'únic que puc dir és que lamento que haguem de celebrar o commemorar dies com aquest.


Manifest JERC-ponent:

El dia 25 de Novembre, Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, és moment de recordar a la ciutadania que moltes dones són víctimes de la discriminació per raó de sexe, arribant a l’extrem de la violència física i psicològica. Aquesta és una situació que, tot i ser al segle XXI, ens la trobem en la nostra societat. Fins a dia d’avui, 18 dones del Països Catalans han estat víctimes d’aquest masclisme: 8 a Catalunya, 8 al País Valencià i 2 a les Illes Balears.

Per poder eradicar aquesta actitud és necessari visualitzar la discriminació que patim les dones i reconèixer tots els nostres drets, inclòs el de la vida. Des de la joventut cal canviar aquesta actitud masclista per tal d’avançar cap a una societat més justa. És necessari sensibilitzar a la ciutadania perquè puguem fer
un diagnòstic precoç i acurat de la situació. Però també és important garantir l’atenció i la protecció de totes aquelles dones des de l’arrel per poder acabar amb una situació massa habitual en la societat en la que vivim.
Des de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya volem afegir-nos a aquesta Diada, decretada el desembre 1999, que recorda l’assassinat de les germanes Mirabal en mans de la dictadura del general Trujillo.
Només amb dones lliures podrem aconseguir els Països Catalans lliures que desitgem!