..............Explicaré un exemple que explicava Lanza del Vasto. Al Sudan africà, que era el lloc on els portuguesos primer i els espanyols després agafaven esclaus, hi havia una tribu que es deia dels felates. Quan hi passaven els portuguesos pel Sudan recollien els esclaus, se’ls enduien caminant fins al mar, travessant tot el Sàhara i els portaven a Amèrica, amuntegats a les bodegues dels seus vaixells. Doncs bé, en arribar a aquesta tribu i capturar els homes, aquests es deixaven caure a terra i els havien d’arrossegar. No menjaven, ni bevien, ni parlaven, se’ls hi morien pel camí i no sabien què fer amb ells. Els portuguesos s’avisaren entre ells dels problemes que hi tenien, i decidiren saltar-se aquella tribu ja que no els era gens rendible. Amb el sacrifici d’uns quants se salvaren moltes vides. Si cada un, solidàriament, intentava protegir la seva tribu, amb tres o quatre n’hi havia prou. És la no cooperació portada a l’extrem. També explicava Lanza del Vasto que les orenetes no poden viure en gàbies perquè ni canten ni mengen. Es moren. -FILOSOFIA I PRÀCTICA DE LA NO VIOLÈNCIA- (Xirinacs) --- TOTS HEM DE SER MÀRTIRS

divendres, 17 d’agost de 2007

Dies moguts.


Ens hem de congratular de l’alliberament de les dos lleidatanes retingudes il·legalment a Mèxic, així com de la resta del grup. L’Ari és una noia compromesa amb l’associacionisme de Lleida, prou coneguda entre els moviments socials e indepes de ciutat de Lleida, i la Núria; qui no havia presenciat mai una concert de Maria i sus cogollos., jeje.

Salut companyes i endavant!

Val a dir que el i les retingudes van denunciar abús de força i la legitimitat de l’acció per part del policia.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sincerament es molt trist que ens trobem amb coses com aquestes...aixi va tot..i amb qui realmetn s'hauria de fer justicia no se'n fa...ens l'haurem de pendre per ma propia al final!!!