..............Explicaré un exemple que explicava Lanza del Vasto. Al Sudan africà, que era el lloc on els portuguesos primer i els espanyols després agafaven esclaus, hi havia una tribu que es deia dels felates. Quan hi passaven els portuguesos pel Sudan recollien els esclaus, se’ls enduien caminant fins al mar, travessant tot el Sàhara i els portaven a Amèrica, amuntegats a les bodegues dels seus vaixells. Doncs bé, en arribar a aquesta tribu i capturar els homes, aquests es deixaven caure a terra i els havien d’arrossegar. No menjaven, ni bevien, ni parlaven, se’ls hi morien pel camí i no sabien què fer amb ells. Els portuguesos s’avisaren entre ells dels problemes que hi tenien, i decidiren saltar-se aquella tribu ja que no els era gens rendible. Amb el sacrifici d’uns quants se salvaren moltes vides. Si cada un, solidàriament, intentava protegir la seva tribu, amb tres o quatre n’hi havia prou. És la no cooperació portada a l’extrem. També explicava Lanza del Vasto que les orenetes no poden viure en gàbies perquè ni canten ni mengen. Es moren. -FILOSOFIA I PRÀCTICA DE LA NO VIOLÈNCIA- (Xirinacs) --- TOTS HEM DE SER MÀRTIRS

dimecres, 23 de maig de 2007

A Vilaweb ja en parlen...

Sempre és un plaer que algú parli del teu bloc, i mès si és un diari independent com Vilaweb, el segon portal de noticies mès llegit en llengua catalana.

Ahir apareixia dins de la secció de mollerussa una noticia amb el títol: “Les noves tecnologies i la campanya per les municipals al Pla d'Urgell”, en la noticia és destaquen els blocs de la Marta Vilalta i el meu com als principals blocs polítics de la comarca. Tot un referent que els dos principals blocs de la comarca siguin de dos membres actius de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya. La notica parla del güep poliblocs.cat, ignorava fins ara aquesta pàgina, tant el bloc de la marta com el meu estan enllaçats al bloc Jovent Independentista que aglutina els blocs de joves independentistes militants de les JERC d'arreu del territori.