..............Explicaré un exemple que explicava Lanza del Vasto. Al Sudan africà, que era el lloc on els portuguesos primer i els espanyols després agafaven esclaus, hi havia una tribu que es deia dels felates. Quan hi passaven els portuguesos pel Sudan recollien els esclaus, se’ls enduien caminant fins al mar, travessant tot el Sàhara i els portaven a Amèrica, amuntegats a les bodegues dels seus vaixells. Doncs bé, en arribar a aquesta tribu i capturar els homes, aquests es deixaven caure a terra i els havien d’arrossegar. No menjaven, ni bevien, ni parlaven, se’ls hi morien pel camí i no sabien què fer amb ells. Els portuguesos s’avisaren entre ells dels problemes que hi tenien, i decidiren saltar-se aquella tribu ja que no els era gens rendible. Amb el sacrifici d’uns quants se salvaren moltes vides. Si cada un, solidàriament, intentava protegir la seva tribu, amb tres o quatre n’hi havia prou. És la no cooperació portada a l’extrem. També explicava Lanza del Vasto que les orenetes no poden viure en gàbies perquè ni canten ni mengen. Es moren. -FILOSOFIA I PRÀCTICA DE LA NO VIOLÈNCIA- (Xirinacs) --- TOTS HEM DE SER MÀRTIRS

dilluns, 28 de maig del 2007

A Esquerra Bell-lloc ens hem consolidat com la tercera força mes votada, i superem amb poc mes d'un centenar i mig de vots els resultats de les municipals del 1999.

Això podria ser perfectament una d'aquestes valoracions que es fan els polítics dia següent d'unes eleccions on tothom sempre guanya, uns en número de vots, altres regidories, altres son la força que mes augmenten en regidors,altres els que mes augmenten en tant per cent el número de vots, i així fins que cadascú troba la seu formula, i jo he trobat la esmentada.

Peró la veritat es que em considero més persona que polític i per això faré una valoració objectiva sobre els resultats de Bell-lloc.




En xifres de participació veiem que la gent a respòs igual que al 2003. Destacant l'augment poc significatiu dels vots en blanc, nuls. La participació crec que és deu situa entre una de les més altres dels països catalans, tot hi haver baixat tres punts respecte el 2003.


El vots a les candidatures:



Suposo que a hores d'ara algú encara es pregunta com es fa per distribuir els regidors... Doncs el mètode a seguir es el següent:

Primer:
Si algú no arriba al 3% dels vots emesos queda exclòs de rebre cap regidor.
Segon:
S'agafen els vots de cada partit i es van dividint en un taula, primer per u, després per dos, després per tres, després per quatre, després per cinc i així successivament fins que els resultat ho demani.
Tercer:
Dels números de la taula, es van nombrant regidors que es deuen als 11 números més alts d'aquesta. (en aquest cas son onze pq el consistori de Bell-lloc es format per onze)

Veiem a la taula que el primer regidor és per ciu, els segon per psc el tercer per ciu, i així successivament.



Per tant ens trobem amb un resultat de:

CIU 6 dels 3 que en tenia al 2003
PSC 4 dels 5 que en tenia al 2003
ERC 1 dels 3 que en tenia al 2003


i demà les meues valoracions sobre tot plegat...

imatge Memòria Esquerra.cat · Logo